Trei pasi pentru a crea rapid facturi


Trei pasi pentru a crea rapid facturi: inregistrare, adaugare factura, tiparire

1. Inregistrarea pe site:
a. Pentru inregistrare, dupa accesarea sitului www.webinvoice.ro se face click pe butonul “Creeaza un cont nou” aflat in meniul din partea stanga a paginii.
b. Se deschide un formular, unde trebuie completate macar campurile necesare (cele marcate cu “*”). Username reprezinta numele de utilizator de pe site, si nu are absolut nici o legatura cu viitoarele date ale furnizorilor sau clientilor. Parola reprezinta o combinatie de litere sau litere si cifre pe care doar dumneavoastra o stiti, necesara accesarii contului. Atentie, aceasta parola trebuie tiparita in doua locuri, identic, pentru a nu se gresi din neatentie. E-mailul recomandat spre completare este un e-mail pe care il folositi des, pentru a putea fi contactat usor.
Intrebarea secreta si raspunsul secret se folosesc daca cumva ati uitat parola, si aceasta trebuie recuperata. E important sa va aduceti aminte cuvantul care-l treceti la “Raspuns”.
Parola va fi trimisa si pe e-mailul pe care il completati.
c. Odata cu apasarea butonului “Inregistreaza-te” contul este creat si va puteti loga pe site, completand campurile de Username si Parola din meniul stang al paginii, urmat de actionarea butonului “Login”.

2. Introducere date firma
La prima logare, veti fi intampinat de un modul de inceput. Acesta va ajuta sa va definiti primul furnizor si o serie sau mai multe de documente. Ulterior se pot adauga oricati furnizori, si oricate serii.

a. Trebuie completate datele necesare emiterii de facturi (marcate cu “*”) ale firmei furnizoare. Aceasta operatiune se poate simplifica prin introducerea CUI-ului in campul respectiv si apasarea butonului “Cauta”. Astfel, daca nu intervin probleme de conexiune cu situl mfinante.ro, datele firmei vor fi completate automat intr-un camp sub conturul gri. Printr-un singur click pe aceste date, se completeaza campurile necesare, mai putin “Oras” si “Capital social”, care va trebui sa le introduceti manual.
b. De asemenea, pentru a crea o factura, este necesara adaugarea unei serii de documente pentru aceasta. Se completeaza tabelul din partea de jos a paginii, cu o scurta descriere, seria, numarul de inceput si numarul de sfarsit. Trebuie aleasa valuta seriei, si tipul. Se observa ca se pot creea si avize sau chitante.
c. Odata cu apasarea butonului “Salveaza”, sunteti gata pentru adaugarea unei facturi.

3. Adaugarea facturii:
a. Se actioneaza butonul “Facturi / Chitante / Avize” din meniul din partea stanga sus a paginii.
b. Din meniul de sus se face click pe butonul “Adauga factura” si se deschide pagina pentru adaugare de facturi.
c. In partea de sus, sunt doua chenare, unul pentru furnizor, care este preselectat, si unul pentru client. De aici se pot creea furnizori/clienti noi, sau alege unul dintre cei vechi. Cum nu avem nici un client definit, in partea stanga se alege tipul clientului [PF – persoana fizica sau PJ – persoana juridica], si se completeaza datele necesare.
d. Se alege seria dorita pentru factura, in cazul nostru seria mai inainte definita, data facturii. Numarul facturii este calculat automat.
e. Se completeaza detaliile facturii. Pentru adaugarea unui produs nou, se apasa butonul “Adauga linie”.
f. Pentru a sterge un produs din lista, apasati pe bulina rosie din dreptul liniei.
g. Se completeaza data scadenta a facturii dupa care se face click pe “Salveaza”, si sunteti redirectionat spre detaliile facturii.

4. Tiparirea facturii:
a. Se apasa butonul “Tipareste” aflat in meniul de sus, si apare un bloc cu optiuni.
b. Se selecteaza template-ul (modelul) dorit pentru factura, si formatul (de ex. PDF) in care se doreste.
c. Optional, factura se poate trimite pe e-mail, bifand optiunea “Trimite prin email” si completand campul “Email”
d. Se actioneaza butonul “Tipareste” si factura este afisata sau trimisa.